У Харковi розробляють першу в країнi програму орендного житла

У Харковi розробляють першу в країнi програму орендного житла

Консультацiї високого рiвня з реформування житлової полiтики України вiдбулися в Києвi. Експертнi обговорення, у яких взяв участь харкiвський мiський голова Iгор Терехов, органiзував уряд України спiльно з групою Свiтового банку, Європейською комiсiєю та Європейським iнвестицiйним банком.

Очiльник Харкова виступив онлайн на панельнiй дискусiї, присвяченiй ролi органiв мiсцевого самоврядування в реалiзацiї цiєї реформи.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Iгор Терехов зазначив, що вже зараз Харкiв разом з нiмецькими партнерами працює над розробкою першої в Українi мунiципальної програми орендного житла, згiдно з якою громада буде основним замовником будiвництва житла i потiм здаватиме його в оренду за iпотечною схемою.
“Ми будемо першими, хто застосує такий досвiд. Але для того, щоб реалiзувати цю програму, важливо вже сьогоднi пiдготувати необхiдну законодавчу базу. Такий проєкт дасть можливiсть впровадити новi житловi моделi та мобiлiзувати ресурси, в тому числi мiжнародне фiнансування, для забезпечення людей житлом. В результатi буде створений мунiципальний житловий фонд для оренди або iпотеки”, – зазначив мер.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *