У Київськiй областi продали великий складський комплекс

У Київськiй областi продали великий складський комплекс

Компанiя Dragon Capital продала складський комплекс Amtel у Київськiй областi. Угода вiдбулася у березнi. Покупець – компанiя “Гiстiон” iз Херсону.

Amtel – логiстичний комплекс класу А загальною площею 100208 кв. м. Вiн був найбiльшим об’єктом у портфелi Dragon Capital.
Новий власник Amtel – ТОВ “Гiстiон” iз Херсону. Антимонопольний комiтет України надав “Гiстiону” дозвiл на придбання Amtel через купiвлю “Мiжнародної логiстичної компанiї” в листопадi 2023 р. Змiна власникiв вiдбулася у березнi.
Засновники “Гiстiона” – Олег Лебеденко та Геннадiй Гiрiн. Пiдприємцi володiють торговою маркою фабрики дверей “Новий стиль” – New Style Door Factory, повiдомляє Property Times.
Гiрiн – CEO мережi “33 м2”, яка об’єднує 25 будiвельних супермаркетiв. Також йому належить торговельна марка компанiї i частка в ТРЦ “Суворiвський” у Херсонi. Лебеденку належить торгова марка будiвельних матерiалiв Betonera.
Суму угоди в Dragon Capital не називають.
Вартiсть продажу Amtel могла становити вiд $350 до $400/кв. м для такого об’єкта, пiдрахував консультант на ринку нерухомостi на умовах анонiмностi. Це сума без урахування податкiв i додаткових витрат на угоду. Виходячи з цих оцiнок, загальна вартiсть логiстичного комплексу могла скласти $35-40 млн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, перед повномасштабною вiйною група Dragon Capital володiла 778 тис. кв. м. Зараз – близько 531 тис. кв. м комерцiйної нерухомостi: за перiод вiйни компанiя втратила три об’єкти i ще три продала.
Окрiм продажу Amtel, у 2022-2023 рр. група знайшла нових власникiв для двох офiсних центрiв у Києвi. БЦ на вул. Дiловiй у Києвi придбало Товариство Червоного Хреста України, випливає з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
БЦ “Пори року” у 2023 р. купила компанiя Soft Construct Limited. Її бенефiцiари – громадяни Вiрменiї Вiген та Ваге Бадалян. Вони – спiввласники глобального розробника ПО для гемблiнга BetConstruct. У груднi 2022 р. вони вийшли з числа спiвзасновникiв букмекера “Вбет Україна”, свiдчать данi YouControl.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *