У Львовi почали будувати ще один iндустрiальний парк

У Львовi почали будувати ще один iндустрiальний парк

У Львовi у промисловiй зонi “Сигнiвка” стартувало будiвництво iндустрiального парку “Формацiя Львiв” (Сигнiвка). Тут збудують бiльше 150 тис. кв. м виробничих примiщень, залучать до 50 пiдприємств малого та середнього бiзнесу, а також до 10 великих виробничих пiдприємств. Загалом планують створити тисячi нових робочих мiсць.

“Ми фокусуємось на галузях з високою доданою вартiстю, на технологiчних виробництвах. Ми сподiваємось, що це буде найкращий iндустрiальний парк в Українi i вiн стане екосистемою для виробничих пiдприємств, якi будуть тут спiвпрацювати, спiвiснувати i розвиватися. Зараз ми проводимо дослiдження цiєї територiї з урбанiстами, щоби проєкт органiчно вписався в район та мiсто, також дослiджуємо питання iнклюзивностi, щоби всi примiщення були абсолютно доступними для будь-яких категорiй населення”, – розповiв Дмитро Ковальчук, засновник керуючої компанiї iндустрiального парку ТзОВ “Формацiя Сигнiвка” та Alterra Group.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, iнiцiатором створення iндустрiального парку у Львовi є Львiвська мiська рада. Управлiння iнвестицiй та проєктiв Львiвської мiської ради спiльно з Київською школою економiки розробили концепцiю iндустрiального парку в промзонi “Сигнiвка”. Мiсто подало документи на реєстрацiю парку у єдиному реєстрi. Паралельно провели конкурс з вибору керуючої компанiї.
“Метою третього iндустрiального парку у Львовi є створення додаткових якiсних площ для виробництв. Концепцiєю закладенi основнi елементи, якi будуть забезпечувати притягування та функцiонування тут саме високотехнологiчного виробництва. Також основним ядром i особливiстю проєкту є створення громадського центру, в який буде входити науково-дослiдний центр з лабораторiями, бiзнес-iнкубатор, коворкiнг та конференц-зал. Вiн даватиме широкi можливостi саме для наукоємних пiдприємств, якi тут будуть оселятися i створюватимуть робочi мiсця, даватимуть додатковi податки i додану вартiсть. Зараз в концепцiї парку закладено програму стимулювання стартапiв, якi можуть заходити в iндустрiальний парк на певних пiльгових умовах. Ми плануємо залучати також грантове фiнансування, щоб покривати перспективним компанiям на певний час вартiсть оренди примiщення, аби вони мали можливiсть розмiщуватись в виробничих площах парку, користуватись громадським простором, iнкубатором, науково-дослiдними лабораторiями i в той час рости i розвиватися. Це одна з програм, яку ми сьогоднi опрацьовуємо, щоб мати можливiсть притягувати новi компанiї”, – розповiв Андрiй Павлiв керiвник управлiння iнвестицiй та проєктiв Львiвської мiської ради.
“Сьогоднi кожне робоче мiсце важливе для нашої держави, тому що це є податки, це заробiтня платня i це змога фiнансувати Збройнi Сили власними грошима, а не сподiватися на когось. Ми запустили в роботу M10 Lviv Industiral Park, Sparrow Park Lviv, а тепер починається третiй мунiципальний iндустрiальний парк “Формацiя Львiв”. Йдеться про тисячi робочих мiсць. Буде робота – буде бiльше сили бити ворога”, – розповiв мiський голова Львова Андрiй Садовий.
Заступник мiнiстра економiки України Володимир Кузьо вiдзначив Львiв, як одне з мiст, де мiська влада активно сприяє розвитку iндустрiальних паркiв. Адже з понад 70 зареєстрованих iндустрiальних паркiв по усiй Українi, лише 10 уже функцiонують або перебувають на етапi будiвництва. I три з них – у Львовi.
“Дуже радий, що iндустрiальнi парки у Львовi вiдкриваються, розвиваються i масштабуються. Це важливо для української економiки, тому що переорiєнтацiя з експорту сировини на експорт товарiв та продукцiї, виготовленої в Українi з доданою вартiстю, дасть нам можливiсть пiдтримувати i державний бюджет. Ми зi сторони уряду передбачили в наступному роцi програму стимулювання розвитку iндустрiальних паркiв – до 1 млрд. грн., щоб дати можливiсть паркам пiд’єднувати мережi, запускати виробництва та заводити резидентiв”, – зазначив Володимир Кузьо.
Також заступник мiнiстра наголосив, що сьогоднi держава повинна створити умови для повернення людей з-за кордону додому. Це передбачає не тiльки надання доступних iпотечних кредитiв, грантiв для створення бiзнесу, а й створення нових робочих мiсць. Власне iндустрiальнi парки, зокрема, зможуть запропонувати цi робочi мiсця, сучаснi умови для роботи, iнновацiйну складову, доступнiсть мереж i транспортної логiстики.
До старту будiвництва на територiї iндустрiального парку вiдкрили арт-об’єкт – стеллу з зiркою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *