У Львовi продадуть пам’ятку архiтектури мiсцевого значення

У Львовi продадуть пам'ятку архiтектури мiсцевого значення

Регiональне вiддiлення фонду Держмайна виставило на продаж будинок, що розташований за адресою: пр. Шевченка, 9, у Львовi.

Ранiше цей будинок будинок належав iнститу банкiвської справи, проте наразi балансоутримувачем є Державна наукова установа “Iнститут модернiзацiї змiсту освiти”.
Початкова цiна реалiзацiї становить 11 млн. 776 тис. грн., а аукцiон вiдбудеться вже 19 сiчня, повiдомляє Property Times.
Як вказано в оголошеннi, мова йде про трьохповерховий цегляний будинок, а його загальна площа – 1382 кв. м. Об’єкт перебуває в задовiльному станi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, будинок на проспектi Шевченка, 9, звели ще у 1849 р., проте вiн зазнав перебудови у 1888 р., внаслiдок чого набув сьогоднiшнього вигляду. У другiй половинi XIX столiття у ньому дiяла жiноча гiмназiя iм. королеви Ядвiги. Наразi вiн перебуває у перелiку пам’яток архiтектури мiсцевого значення. Будiвля є iнтегральною частиною архiтектурного ансамблю проспекту Шевченка (колишньої вул. Академiчної). Як компонент схiдного тракту забудови проспекту, вона формує її торець на пiвночi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *