У Львовi закрiплюють межi усiм зеленим зонам

У Львовi закрiплюють межi усiм зеленим зонам

На територiї Львова є 40 паркiв та природно-заповiдних територiй, а також 130 скверiв. Такими є останнi данi управлiння земельних ресурсiв Львiвської мiської ради.

За словами Тараса Кубая, директора департаменту мiстобудування Львiвської мiської ради, уже наступного року кiлькiсть зелених зон у мiстi зросте. Щороку у Львовi створюють нову зелену зону та оформляють межi i документи на сквер чи парк.
“Лише торiк у мiстi здiйснили заходи щодо вiдведення двох земельних дiлянок паркiв (зелених зон) на площу 6,19 га. Також було прийнято ухвалу про надання дозволу на вiдведення двох паркiв у житловому районi “Пiд Голоско” та в районi 6-го заозерного провулку загальною площею 15,5 га”, – розповiв Тарас Кубай.
Минулорiч також вiдведено, а саме сформовано та зареєстровано земельнi дiлянки шести скверiв на територiї Львiвської громади. У 2024 р. в планах – сформувати та вiдвести земельнi дiлянки ще як мiнiмум пiд 6 скверiв, щоб також включити їх до перелiку мiських скверiв.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, 2024 р. розпочався зi створення великого парку з озером на вулицi Липинського – Лiнкольна. Фактично за минулi п’ять рокiв департамент мiстобудування оформив документи на бiльшiсть паркiв i скверiв.
“Iз 40 паркiв (зелених територiй), якi є у Львовi, 30 вже мають сформованi межi, зареєстрованi в державному земельному кадастрi, та мають визначеного балансоутримувача. Решта 10 – у процесi оформлення. У такий спосiб мiсто зберiгає зеленi зони вiд забудов”, – пояснюють у департаментi мiстобудування Львiвської мiської ради.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *