У Макаровi вiдбудують двi багатоповерхiвки

У Макаровi вiдбудують двi багатоповерхiвки

Вiдбудова житла у регiонах, де велися активнi бойовi дiї, – один iз прiоритетiв Агентства вiдновлення. Серед таких – Київська область. Наразi тривають роботи iз вiдбудови двох п’ятиповерхiвок у селищi Макарiв.

Будинок по вул. Проектнiй, 10, капiтально вiдремонтують з вiдновленням його пошкодженої частини. У п’ятиповерхiвцi на 2 пiд’їзди проживало 180 мешканцiв. Тут уже повнiстю завершили внутрiшнi демонтажнi роботи у першому пiд’їздi. Наразi тривають роботи з вiдновлення стiн будинку першого поверху. Далi проводитиметься монтаж плит перекриття першого та другого поверхiв, пiсля чого – зведення стiн. Потiм планується термосанацiя будинку, вiдновлення внутрiшнiх iнженерних мереж: водовiдведення та водопостачання, електро- та газопостачання, внутрiшнє оздоблення квартир та мiсць загального користування.
У будинку по вул. Димитрiя Ростовського, 62, де проживало 150 людей, демонтували одну секцiю, її вiдбудують повнiстю. Наразi будiвельники завершили демонтажнi роботи, на об’єкт завезено будiвельнi матерiали – щебiнь та плити.
Що буде зроблено: утеплення фасаду, замiна склопакетiв та балконiв по всьому будинку, ремонт даху, у пiд’їздах – ремонт на сходових клiтинах, замiна поручнiв та вхiдних дверей, освiтлення та озеленення прибудинкової територiї, пiдвальне примiщення можна буде використовувати як тимчасове укриття.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, селище Макарiв на Київщинi тривалий час було територiєю бойових дiй. Протягом березня 2022 р. його постiйно обстрiлювали з артилерiї росiйськi вiйська. Тут пошкоджено 2,3 тис. будiвель, з них майже пiвтисячi зруйнованi повнiстю. 84% руйнувань припало на житловий фонд: постраждало понад 700 приватних житлових будинкiв i понад 40 багатоквартирних.
Загалом у Київськiй областi Агентство вiдновлення цього року працює над вiдновлення житла у Вишгородi, Пiскiвцi, Бучi, Iрпенi, Макаровi та Бородянцi.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *