У Посад-Покровському розпочалася вiдбудова перших будинкiв

У Посад-Покровському розпочалася вiдбудова перших будинкiв

Агентство вiдновлення розпочало вiдбудову будинкiв у Посад-Покровському. Першi п’ять будинкiв за типовими проектами матимуть площу 70 кв. м i внутрiшнє оздоблення. За прогнозом компанiї-пiдрядника, родини зустрiнуть Новий рiк вже в новiй оселi.

Пiсля 8 мiсяцiв на лiнiї фронту село на Херсонщинi покинули майже всi жителi. Руйнацiї зазнали майже 100% будiвель – приватних i комунальних. Зараз життя вiдновлюється, жителi повертаються.
Вiдбудова Посад-Покровського реалiзується в рамках експериментального проекту згiдно з постановою КМУ №382. Вiдновлення села подiлено на декiлька черг. Першочергово працюють над вiдбудовою житлових об’єктiв, де наявна проектно-кошторисна документацiя. Першi п’ять будинкiв вже в роботi – далi оголосять тендери i на наступнi житловi будинки. Всi вони будуть за типовими проєктами, але рiзнi за площею.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, наразi розробляються проектнi рiшення на будинки площею 50, 90,120 та 140 кв. м. Також триває проектування об’єктiв соцiальної iнфраструктури та вiдновлення комунiкацiй – водо- та газопостачання. Наступний етап – тендернi процедури.
У межах комплексного вiдновлення села також капiтально ремонтують автомобiльну дорогу М-14 Одеса – Мелiтополь – Новоазовськ. На 5-кiлометровiй дiлянцi влаштовується основа та нижнiй шар асфальтобетонного покриття.
Комплексне вiдновлення Посад-Покровського – фундаментальний проект, який реалiзує Агентство вiдновлення. Зокрема, це вiдбудова житла, будiвництво нового лiцею, центру безпеки та амбулаторiї. Новий простiр села буде безбар’єрним й iнклюзивним, з пiшохiдним бульваром, алеями й сквером, культурним центром, церквою.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *