У Празі завершили будівництво комплексу за проєктом студії Захи Хадід (ФОТО)

Masarycka

У Празі завершили зведення комплексу Masarycka, який спроєктувала студія Zaha Hadid Architects. Цей проєкт став одним з останніх, до якого архітекторка долучилась особисто перед своєю смертю.

Комплекс, зведений на закинутій території поруч з центральним вокзалом, складається з двох офісних будівель, на перших двох поверхах яких розташовані комерційні площі – ресторани, кафе та магазини. Обидві будівлі мають девʼять поверхів, а їх загальна площа – 28 тис. м2.

У Відні побудували житловий комплекс з доступним житлом для батьків-одинаків (ФОТО)

Penta, компанія, яка займалась будівництвом комплексу, вважає, що Masarycka зробила місцевість важливим транспортним хабом Праги, а також місцем зустрічі, яке містяни не просто минатимуть під час прогулянки, а й проводитимуть тут час. Комплекс також обʼєднав для пішоходів райони Флоренц та Жижков.

NEOM перезентували проєкт нового футуристичного комплексу будівель (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Фасад комплексу, вартістю приблизно 21 мільйони євро, має золотий колір, а на даху будівель знаходиться цілий парк з алеями та площами. Masarycka має велику систему зберігання води, яку використовують для зрошення зелені на дахах і терасах, а також дерев поруч із комплексом.

Комплекс збудований за найвищим стандартом енергоефективності – LEED Platinum. Ця сертифікація оцінює вплив на навколишнє середовище, споживання води та енергії, матеріали, що використовують при будівництві, а також якість середовища в приміщенні.

Вестибюль будівель виконаний за спеціальним проєктом Захи Хадід і в ньому немає жодного прямого кута. Він зроблений з різних матеріалів, а сидіння та стеля нагадують камінчики.

Світовий модний ритейлер побудує найбільший у Європі логістичний центр із деревини (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Будівництво розпочалось у 2021 році, а загальна вартість робіт склала 2,5 мільярди чеських крон. Видання New York Times вже назвало будівлю одним із привабливих туристичних напрямків, які гості Праги повинні неодмінно відвідати.


Цікаво про будівництво і ремонти:
Звукоізоляція: комфортне життя – це просто!


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *