У Запорiжжi розпочали будiвельнi роботи в двох багатоквартирних будинках

У Запорiжжi розпочали будiвельнi роботи в двох багатоквартирних будинках

Демонтаж пошкоджених конструкцiй, закупiвля будiвельних матерiалiв, тимчасове пiдключення до iнженерних мереж – у Запорiжжi стартували роботи з вiдновлення чергових багатоповерхiвок.

Наразi почали вiдбудову двох будинкiв на вулицях Кам’яногiрськiй, 6, i Запорiзькiй, 2-А. У будiвлях пiсля влучення росiйських ракет найбiльше постраждали першi пiд’їзди.
У п’ятиповерховому будинку на Кам’яногiрськiй будiвельники проводять демонтажнi роботи та розбирають пошкодженi конструкцiї у квартирах першого пiд’їзду. Тут необхiдно вiдновити та посилити несучi конструкцiї, зробити ремонт пошкоджених квартир, утеплити фасад та вiдремонтувати дах.
У дев’ятиповерхiвцi на вулицi Запорiзькiй почалися пiдготовчi роботи до демонтажу конструкцiй першого пiд’їзду. Тут необхiдно розiбрати пошкодженi конструкцiї, провести роботи з вiдновлення пiд’їзду, ремонтувати сходовi клiтини, шахти лiфта, квартири, покрiвлю. Також потрiбно утеплити фасад та провести благоустрiй прибудинкової територiї.
Водночас продовжуються органiзацiйно-пiдготовчi роботи. Зокрема, закупiвля будiвельних матерiалiв, тимчасове пiдключення до iнженерних мереж електро- та водопостачання. Вирiшується питання вiдселення мешканцiв та звiльнення квартир вiд меблiв.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, продовжуються роботи з вiдновлення iнших житлових будинкiв:
– на вул. Незалежної України, 67, майже завершили демонтаж залiзобетонних плит перекриття, стiнових блокiв та конструкцiй балконiв. Тривають демонтажнi роботи в квартирах першого  пiд’їзду та роботи iз вивезення будiвельного смiття;
– на вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3, тривають роботи з демонтажу конструкцiй плит перекриття та цегляних стiн. Розпочали демонтажнi та оздоблювальнi роботи в квартирах першого та третього пiд’їздiв. Встановили тимчасове огородження будiвельного майданчика. Органiзували тимчасовi переходи для пiшоходiв. Також продовжуються органiзацiйно-пiдготовчi роботи;
– на вул. Миру, 14, – завершили демонтажнi роботи в квартирах четвертого пiд’їзду. Продовжуються роботи з посилення несучих конструкцiй четвертого пiд’їзду будинку, з влаштування конструкцiй мiжкiмнатних перегородок. Розпочали демонтажнi роботи в квартирах третього пiд’їзду. Продовжується закупiвля будiвельних матерiалiв;
– на вул. Запорiзькiй, 2-Б, тривають органiзацiйно-пiдготовчi роботи. Тут необхiдно виконати демонтаж i вiдновлення несучих конструкцiй та iнженерних мереж, ремонт квартир й сходових клiтин.
Загалом у мiстi Запорiжжя Агентство вiдновлення працює на 6 об’єктах. У всiх багатоквартирних будинках виконуємо капiтальний ремонт.
Фiнансування об’єктiв здiйснюється коштом Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *