ЄБРР виділить на реконструкцію дороги Львів – Рава-Руська 182 млн євро

182 млн євро на реконструкцію
дороги Львів – Рава-Руська

ЄБРР виділить 182 млн євро на реконструкцію дороги M-09 Львів – Рава-Руська. Траса знаходиться біля українсько-польського кордону. Про це йдеться у пресрелізі організації.

Ця дорога є основним маршрутом між Львовом і Варшавою та частиною коридору TEN-T. Інтенсивність руху там значно зросла під час повномасштабної війни. Уряд планує відремонтувати дорогу, щоб покращити логістику, яка зіштовхнулася з проблемами через вторгнення росії.

«Ремонт цієї автодороги покращить існуюче транспортне сполучення не лише в Україні, а й між Україною та сусідніми країнами ЄС, а також сприятиме зменшенню вантажних логістичних витрат», – йдеться в повідомленні.

Будівельники відновили міст через річку Ірпінь (ФОТО)

Під час ремонту фахівці мають встановити бар’єри між велосипедною та автомобільною дорогами, а також провести кліматичну адаптацію.

ЄБРР у 2020 році надав Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури 450 млн євро, щоб побудувати й вдосконалити дороги навколо Києва. Тепер частина кредиту перепризначена для ремонту дороги в Західній Україні.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *