ЄIБ профiнансує ще низку проєктiв вiдновлення

ЄIБ профiнансує ще низку проєктiв вiдновлення

Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури України оголошує третiй вiдбiр проєктiв, фiнансування яких може здiйснюватися за рахунок коштiв вiдповiдної субвенцiї в рамках фiнансової угоди мiж Україною та Європейським iнвестицiйним банком (ЄIБ) “Програми з вiдновлення України”.

Як повiдомила прес-служба Мiнвiдновлення, до 20 грудня включно пропозицiї щодо проєктiв можуть подаватися органами мiсцевого самоврядування, мiсцевими органами виконавчої влади та виконавчими органами сiльських, селищних, мiських рад територiальних громад.
Вiд громади може бути подано лише один об’єкт, який не затверджено до фiнансування за рахунок iнших джерел фiнансування, повiдомляє “Iнтерфакс-Україна”.
Вiдбiр проєктiв здiйснюється за такими напрямами: будiвництво, реконструкцiя або капiтальний ремонт громадських будiвель; будiвництво, реконструкцiя, капiтальний ремонт критичної iнфраструктури; будiвництво, реконструкцiя, капiтальний ремонт будiвель для забезпечення житлом внутрiшньо перемiщених осiб та осiб, якi втратили його внаслiдок воєнних дiй, спричинених збройною агресiєю Росiї; будiвництво, реконструкцiя, капiтальний ремонт будiвель для забезпечення житлом внутрiшньо перемiщених осiб та осiб, якi втратили його внаслiдок воєнних дiй, спричинених збройною агресiєю Росiї; будiвництво, реконструкцiя, капiтальний ремонт житла для забезпечення житлом для населення.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, влiтку 2021 р. було ратифiковано Фiнансову угоду мiж Україною та Європейським iнвестицiйним банком “Програма з вiдновлення України”, згiдно з якою передбачається залучення 340 млн. євро на проєкти з вiдновлення соцiальної iнфраструктури, об’єкти житлово-комунального господарства тощо в постраждалих унаслiдок воєнного конфлiкту регiонах (пiдконтрольних уряду України), а також у тих, що зазнали найбiльшого навантаження через значний наплив внутрiшньо перемiщених осiб.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *