Укриття у Днiпрi улаштованi за всiма правилами

Укриття у Днiпрi улаштованi за всiма правилами

Дніпро пiклується, щоб заклади дошкiльної, середньої, позашкiльної освiти, а також iншi примiщення, якi виконують функцiї найпростiших укриттiв та пунктiв незламностi, були забезпеченi безперебiйним зв’язком: точками доступу Wi-Fi, а також комплектами обладнання для органiзацiї резервних каналiв зв’язку. До декiлькох укриттiв завiтав заступник мiського голови з питань дiяльностi виконавчих органiв щодо цифрової трансформацiї Костянтин Цепеннiков.

Спершу перевiрили укриття, що у КЗО “Навчально-виховний комплекс №131 “Загальноосвiтнiй навчальний заклад i ступеня – гiмназiя”” ДМР.
“Площа всього укриття – 2 тис. кв. м, можемо вмiстити учнiв (за очною формою у нас навчається 508 школярiв), вчителiв та людей з ближнiх до школи будинкiв. Є швидкiсний Wi-Fi. Безперебiйний iнтернет в укриттi дозволяє проводити навчання навiть пiд час повiтряної тривоги”, – сказала директорка  КЗО Олена Кiзiль.
Також з iнтернетом в укриттi КЗДО (ясла – садок) комбiнованого типу №402 ДМР.
“Iнтернет швидкий, проводили для батькiв екскурсiю, показували, що ми на зв’язку постiйно. Можемо вмiстити до 220 людей. Тут улаштоване все для комфорту малечi: оновленi вбиральнi, iгровi зони, є окрема зона для медичної сестри”, – розповiла директорка КЗДО №402 ДМР Наталя Затульна.
Ще фахiвцi КП “Iнфо-Рада-Днiпро” Wi-Fi-пристрої встановили на 8 об’єктах, якi розташованi в комунальних закладах позашкiльної освiти ДМР. Так, побували у КПНЗ “Палац творчостi дiтей та юнацтва” ДМР.
“Дуже потрiбен iнтернет пiд час навчання, так, ми спускаємось в укриття, але викладачi роблять все можливе, щоб проводити заняття з дiтьми в укриттi. До того ж у нас тут є й iмпровiзована сцена для репетицiй. Потрiбна, наприклад, музика – безперебiйний iнтернет допомагає”, – уточнила методистка палацу творчостi дiтей та юнацтва Iрина Гаргас.
Костянтин Цепеннiков пiдсумував: “Якiсний та стабiльний iнтернет у пунктах незламностi та укриттях – прiоритет i необхiднiсть сьогодення. У закладах середньої освiти точки доступу Wi-Fi встановлювалися у два етапи: перший – на початку повномасштабного вторгнення в усiх укриттях в закладах середньої освiти, встановили по 1-2 точки доступу, аби викладачi могли працювати в укриттях пiд час повiтряних тривог, а вiдвiдувачi залишалися на зв’язку. Другий – коли прийняли рiшення про навчання школярiв за змiшаною формою навчання i навантаження на мережу збiльшилось, а потреби зросли, додатково встановили точки доступу Wi-Fi ще у 58 навчальних закладах, аби учнi мали можливiсть виконувати в укриттi iнтерактивнi завдання, бути на зв’язку з батьками, а вчителi – виконувати методичну роботу та забезпечувати корисне проведення часу для учнiв пiд час повiтряних тривог. Перевiреним задоволений – укриття улаштованi за всiма правилами”.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, нинi близько 70 закладiв дошкiльної освiти мають точки доступу Wi-Fi в укриттях. Iншi об’єкти комунальної власностi, якi виконують функцiї пунктiв незламностi (зокрема районнi адмiнiстрацiї та заклади охорони здоров’я), оснащенi комплектами обладнання для органiзацiї резервних каналiв зв’язку, що забезпечить доступ до iнтернету в екстренiй ситуацiї.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *