За “єОселею” вже продали житло на 13 млрд. грн.

За "єОселею" вже продали житло на 13 млрд. грн.

Понад 40% кандидатiв, якi подали заявки i обрали банк в “Дiї”, отримали кредити за програмою “єОселя”. Йдеться про клiєнтiв, якi не лише тестували послугу, а обрали серед усiх пропозицiй вiд банкiв-партнерiв найкращу для себе.

З початку роботи державної доступної iпотечної програми “єОселя” у застосунку “Дiя” було оброблено понад 620 тис. заявок. Це сумарна кiлькiсть заявок, поданих в сiм банкiв-партнерiв програми: Ощадбанк, “Приватбанк”, “Укргазбанк”, “Укрексiмбанк”, “Скай банк”, “Глобус банк” та “Сенс банк”. За зведеними статистичними даними, подали таку кiлькiсть понад 160 тис. сiмей. Однак важливо розумiти, що це число не дорiвнює цифрi унiкальних клiєнтiв, адже одна людина може подавати заявку в “Дiю” необмежену кiлькiсть разiв.
За словами голови правлiння “Укрфiнжитла” Євгена Мецгера, цi цифри не є досить iлюстративними для аналiзу спiввiдношення тих, хто реально готовий взяти кредит за програмою, i тих, хто його отримує.
“Куди красномовнiше про реальний попит та динамiку його задоволення каже кiлькiсть аплiкантiв на “єОселю”, якi розглянули попереднi пропозицiї банкiв та обрали одну з них, – їх наразi понад 20 тис.”, – розповiдає вiн.
Станом на березень вже понад 8,4 тис. родин придбали власне житло за програмою “єОселя” на майже 13 млрд. грн. Це 40% вiд заявникiв, якi прийняли попередню пропозицiю вiд банку-партнера програми.
Очiльник “Укрфiнжитла” також додає: “Це дуже високий показник. Навiть якщо провести грубе порiвняння iз загальною кiлькiстю заявок, серед яких багато тестових, то кожна двадцята стає кредитною угодою. Подiбнi показники були недосяжнi навiть в економiчно стабiльнi довоєннi роки”.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, завдяки залученню фiнансування на вiдкритому ринку наразi можливостi програми фактично задовольняють попит клiєнтiв у повнiй мiрi. Голова правлiння “Укрфiнжитла” додає, що спiльно з урядом вдалося налагодити механiзм стабiльного залучення потрiбного ресурсу, аби не допускати призупинення кредитування, а навпаки – стимулювати громадян бiльше обирати житло першого продажу, допомагаючи таким чином галузi будiвництва та економiцi країни в цiлому.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *