Забудовники готові пропонувати покупцям суттєві знижки на квартири – експерт

Знижки на первинному
ринку житла

Найбільш активні девелоперські компанії України та Києва, які відновили будівництво об’єктів, готові пропонувати покупцям суттєві знижки на квартири. При цьому офіційні “рекламні” дисконти є нижчими за реальні знижки, що отримують покупці, які готові придбати житло за повною вартістю.

В “Дії” знову можна змінити місце проживання. Послугу покращили: що відомо

Про це розповів девелопер Володимир.

Головне

  • Через покращення інфляційного прогнозу та зниження облікової ставки до 22% ціни на первинному ринку житла залишатимуться стабільними, а ситуативні коливання середньої вартості не перевищать 1%. “Зараз відсутні будь-які причини для зростання вартості житла на первинному ринку”, підкреслив експерт.
  • Найактивніші девелоперські компанії пропонують покупцям знижки на житло. Офіційні дисконти варіюються від 2,5 до 10%. Однак для покупців, які готові придбати житло за повною вартістю, реальні знижки можуть сягати 15-18%.
  • Одним з основних факторів, що забезпечили ринку цінову стабільність, є зниження курсу валют порівняно з кінцем минулого року. Володимир нагадав, що з січня до липня готівковий долар подешевшав на 7,5-8%. Крім того, у вересні-жовтні НБУ може вдатися до часткової лібералізації валютного ринку з подальшим зниженням курсу ще на 1-1,5%.
  • Також впливає на ринок дуже низький попит на нове житло. Його не вдалося підвищити й після запуску державної програми з пільгової іпотеки “єОселя” – за півтора місяці роботи за допомогою цієї програми кредитування було укладено лише 10 угод з придбання житла на первинному ринку.

Інших факторів стимулювання попиту на ринку зараз немає, а восени, додає Володимир, попит може знизитися ще сильніше.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *