Zaha Hadid спроєктували оглядовий майданчик на вершині гори в рамках масштабного проєкта Неом

Оглядовий майданчик
на вершині гори

Британська студія Zaha Hadid Architects спроєктувала оглядовий майданчик на вершині гори в рамках гірськолижного курорту Trojena у Неомі в Саудівській Аравії.

Як повідомляє Dezeen, на конференції Cityscape в Ер-Ріяді на стенді Неома був представлений оглядовий майданчик та 330-метровий хмарочос, також спроектований студією. У Неомі представили ескізи споруди, на яких показано два можливі варіанти будівлі.

Будівництво оглядового майданчика заплановано на півночі Саудівської Аравії, генеральним планом займається німецька студія LAVA Architects. Будівля, що отримала назву “Гірська обсерваторія”, височітиме над центральним озером.

У Саудівській Аравії збудують унікальний хмарочос на вершині гори (ВІЗУАЛІЗАЦІЇ)

Інформації про оглядовий майданчик поки що мало, але на рендерах показано закритий простір, що виступає зі схилу скелі. Поряд з основним приміщенням в одному варіанті показано відкритий оглядовий майданчик, а в іншому – нижнє, другорядне закрите приміщення.

“Панорамна точка огляду, що демонструє природну красу гори та надає відвідувачам візуальний доступ до її найдрібніших деталей за допомогою інноваційних технологій”, – йдеться в описі на сайті Неома.

У Саудівській Аравії відновили будівництво найвищої будівлі у світі

Анонсований у 2022 році проект планується повністю завершити до проведення зимових Азіатських ігор у 2029 році.


Цікаво про будівництво і ремонти: 
Siba Tech – інноваційна водостічна система від Ruukki


Читайте більше новин про відбудову України у спецтемі на Build Portal

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *