Затверджено антикорупційні програми регіональних Служб відновлення

Затверджено
антикорупційні програми

Антикорупційні програми регіональних Служб відновлення – це стратегічні документи, які визначають комплекс правил і стандартів, спрямованих на запобігання корупції у роботі Служб. Їх розробили за участі експертів Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу (EUACI).

У програмах прописані напрямки, за якими кожна служба має працювати, щоб не допустити корупційних проявів. Це інструкції до дій як керівництву Служб, так і їх співробітникам.

Україна має 80% потужностей для виробництва будматеріалів на відбудову. Деякі матеріали доведеться імпортувати

Також встановлюються права і обовʼязки Уповноваженого – співробітника, який буде відповідати за реалізацію програми.

Серед його завдань – розробка внутрішніх документів, які допомагатимуть у реалізації програми, організація і проведення оцінювання корупційних ризиків у роботі Служби, забезпечення взаємодії між структурними підрозділами,, проведення заходів з підвищення кваліфікації співробітників, внутрішні розслідування тощо.

За результатами оцінки, визначено понад 70 ризиків, серед яких:

  •  Відсутня єдина процедура моніторингу цін на будівельні матеріали для Служб відновлення;
  •  Закритість процесу добору працівників у Служби відновлення;
  •  Відсутність внутрішнього порядку проведення закупівель Службами відновлення, з визначенням прав та обов’язків відповідальних осіб;
  •  Відсутня система внутрішнього контролю в Службах відновлення.

Для усунення кожного з ризиків буде створена робоча група з числа працівників декількох Служб відновлення. Також до цього процесу будуть залучені незалежні спеціалісти. Групи розроблять механізми та процедури, які будуть закріпленні у внутрішніх документах Служб. Їх виконання не допустить вчинення корупційних правопорушень.

«Антикорупційні програми Служб відновлення – це результат співпраці команди Агентства та міжнародних експертів. За допомогою ефективної системи антикорупційних запобіжників і нульової толерантності до зловживань закладаємо міцний фундамент для успішної відбудови країни», – коментує Мустафа Найєм, Голова Агентства відновлення.

У 2024 році нові дороги не будуватимуть – голова бюджетного комітету Ради

З програмами Служб відновлення можна ознайомитися на їх офіційних ресурсах.

Нагадаємо, що в липні цього року було затверджено Антикорупційну програму Агентства відновлення. У Агентстві впродовж двох місяців працювала робоча група, яка займалася оцінкою корупційних ризиків та розробила низку заходів для їх мінімізації. До процесу оцінки також були залучені консультанти з антикорупційних питань від Базельського інституту управління та USAID.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *