Чоловіки накопичать швидше? Скільки потрібно річних зарплат для купівлі квартири в Києві

Жінкам, які працюють на тих самих посадах, що й чоловіки, доведеться довше накопичувати на придбання власної квартири в Києві. Наразі вартість однокімнатної квартири на вторинному ринку столиці коливається від 41 до $130 тис.

Про це свідчать дані ЛУН.

Загалом середня вартість 1-кімнатної квартири на "вторичці" наразі виглядає так:

  • Печерський район – $130 тис.;
  • Шевченківський район – $80 тис.;
  • Голосіївський район – $67,5 тис.;
  • Дарницький район – $62 тис.;
  • Дніпровський район – $61,5 тис.;
  • Подільський район – $59 тис.;
  • Оболонський район – $54,3 тис.;
  • Солом'янський район – $53,5 тис.;
  • Святошинський район – $45 тис.;
  • Деснянський район – $41,6 тис.

Зазначається, що спеціалісти оцінили зарплати фахівців відповідних галузей. Згідно з інформацією, чоловікам, які обіймають посаду Project/Product/Engineering Manager, Product Owner, Producer, Scrum Master, для купівлі однокімнатної квартири в Києві знадобиться 1,3 річної зарплати, а от жінкам – 2,3.

Спеціалістам на посаді QA/AQA Engineer необхідно 2 річні зарплати, якщо йдеться про чоловіків. А от жінкам вже потрібно 2,7 річної зарплати. Українцям, які працюють у сферах Marketing, PR, SEO, Copywriter, треба накопичити суму у розмірі 2,3 річної зарплати, а українкам – 3,1 річної зарплати.

Якщо ж мова йде про Sales/Business development: чоловікам, які займаються такою діяльністю, потрібно 2,2 річної зарплати. Жінкам – 4,5.

Де в Україні продають найдешевші квартири

Раніше ми вже писали, що найнижчі ціни на квартири наразі зафіксували в тих областях, які знаходяться неподалік від фронту, або ж там, де фіксують часті обстріли.

Найменша середня вартість однокімнатної квартири зафіксована в Миколаївській області. Там можна придбати однокімнатну нерухомість за 23 275 доларів.Це на 1,2% дешевше, ніж минулого року.

На другому місці опинилася Херсонська область. Тут однокімнатна квартира коштує 23 627 доларів (+5%). Загалом за ціною нижчою ніж 30 тисяч гривень можна придбати квартиру в низці областей, зокрема у Запорізькій – 23 716 доларів (+2,8%); Кіровоградській – 24 124 долари (+9,5%) та Сумській – 26 292 долари (+26,4%).

Однак дана інформація подана без урахування даних з тимчасово окупованих територій та тих, де тривають активні бої.

Як змінились ціни на оренду житла в столиці

Вартість оренди зросла не лише за рік, а й протягом останніх 6 місяців. Показник підвищення середньої ціни став ще більший і становить +46,7%.

Наприклад, у кінці листопада 2022 року ціна на оренду квартир у столиці становила близько 12 800 гривень. Станом на травень 2023 року вартість впала в середньому до 11 900 гривень. Однак зараз середня ціна на оренду житла – 17 500 гривень.

Та за останній місяць, згідно з даними сайту, а саме з 23 жовтня по 22 листопада, ціна майже не змінилася. Вона лише знизилася буквально на 0,7%.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то більше ви зможете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми також розповідали, які зарплату пропонують жінкам в ЗСУ. Також ми писали, в яких регіонах найдорожчі квартири.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *