Для українців будують безплатне житло — хто отримає квартири вже восени

Росія вщент зруйнувала Маріуполь, тому тисячі мирних мешканців, залишившись без житла, змушені були виїхати з рідного міста в інші регіони України. Тим часом влада продовжує підтримувати вимушених переселенців не тільки забезпечуючи їх фінансовою допомогою, а й надаючи безплатне житло.

Як повідомив заступник міського голови Маріуполя Сергій Захаров, незабаром соціальне житло у Дніпрі отримають ще понад тисяча маріупольців.

Скільки квартир отримають українці?

За його словами, наразі тривають ремонтні роботи у двох гуртожитках міста. Але загалом для людей планують відремонтувати одразу п'ять корпусів гуртожитку Дніпровського національного університету залізничного транспорту. Загальна площа оновленої нерухомості складає 8 800 м².

"Люди отримають майже 200 квартир, у кожній з яких буде окремий санвузол і всі умови для комфортного проживання. Будівлю до зими мають утеплити", — розповів посадовець.

До того ж буде облаштована і прилегла територія. Зокрема, з'являться дитячі та спортивні майданчики. А ще в одному гуртожитку обладнають 160 квартир. Очікується, що заселитися у квартири маріупольці зможуть вже восени.

Як отримати соціальне житло?

Усі маріупольці можуть подати заявку у центрах "ЯМаріуполь". У пріоритеті — найвразливіші групи:

  • малозабезпечені родини;
  • багатодітні;
  • сім’ї де є людина з інвалідністю.

Хто з українців зможе жити у санаторіях?

В рамках експериментального проєкту жити в санаторіях у Полтавській та Львівській областях зможуть деякі вимушені переселенці. Мова про:

  • людей похилого віку;
  • громадян з інвалідністю.

Як пояснила очільниця ГУ Національної соціальної служби у Полтавській області Ліани Новосад, переселенці зможуть переїхати до санаторіїв із місць тимчасового житла у школах та інших приміщень, які не передбачені для постійного проживання.

За детальною інформацією щодо отримання кімнат у санаторіях українцям радять звертатися до органів соціального захисту за місцем фактичного проживання.

Як змінилися ціни на оренду квартири наприкінці літа

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак розповіла, що зараз найкращій орендний сезон. Через це нерухомість у великих містах дорожчає. У середньому вартість оренди житла зросла на 8-13%.

Найбільше дорожчають, як правило, однокімнатні квартири, але не відстають від них і трикімнатні, тому що тренд на розподіл вартості оренди між мешканцями зберігається.

Більше – тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який податок треба заплатити українцям до 31 серпня.Також ми писали, за що штрафують власників квартир в Україні.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *