Купувати зараз чи після війни? Коли вигідніше придбати нерухомість в Україні

Україна наразі переживає складний історичний момент, пов'язаний із повномасштабною війною. Ця ситуація породжує численні питання, включаючи те, чи варто купувати квартиру в країні зараз, або краще це зробити після закінчення бойових дій.

Відповідь на це запитання дала оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші.

Коли краще придбати нерухомість в Україні

В тому разі, якщо у людини вже є необхідна сума для придбання квартири чи то будинку, і вона дійсно хоче здійснити цю покупку, то не варто це відкладати. Це пов'язано з тим, що після завершення війни не буде можливості купити нерухомість за ті ж самі гроші, що зараз, оскільки в майбутньому відбудеться зростання вартості квадратного метра.

Як зазначає Берещак, наразі зростання цін на "квадрат" нерухомості відбувається у меншому темпі, однак з врахуванням потенційного інвестиційного попиту в майбутньому, зокрема з боку іноземних компаній, можна очікувати значно швидше зростання цін на квартири.

Тобто, якщо є реальна потреба та певні фінансові можливості для цього, то краще купити квартиру зараз. В будь-якому випадку, якщо людина пізніше захоче жити в якомусь іншому комплексі, то вона зможе продати цю квартиру, заробивши на зростанні вартості квадратного метра, та купити вже житло своєї мрії, – резюмувала Вікторія Берещак.

Чому українцям не варто купувати квартири в західних регіонах

Після початку повномасштабної війни багато українців шукали прихисток на Заході країни. Деякі вже повернулися додому, а інші розглядають можливість купівлі житла в цих регіонах. Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, що перед придбанням житла в цій частині країни важливо визначити мету – чи це інвестиція, чи особиста потреба.

Наразі стабілізація ситуації призвела до зменшення міграції на Захід. Тому купівля житла там може бути важливим рішенням з урахуванням високих цін. Майбутню вартість нерухомості важко передбачити, усе буде залежати від міграції після війни.

Вікторія Берещак також зауважила, що розглядати купівлю житла на Заході можна з інвестиційною метою, зокрема в популярних курортних районах, де можна розглядати "апарт-комплекси", які можуть стимулювати додатковий заробіток.

Раніше ми повідомляли, як змінилися ціни на оренду квартир. Також ми разом з експерткою розібралися, як придбати квартиру, коли мало грошей.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *