Почнуть заселяти вже у листопаді: деяким українцям пропонують безплатне житло

Внутрішньо переміщені особи, які отримали цей статус після 24 лютого 2022 року, мають змогу подати заявку на отримання безплатного житла. Але заселення можливе тільки для мешканців однієї територіальної громади і лише в одному населеному пункті України.

Про це повідомила пресслужба Луганської обласної державної адміністрації в Facebook.

Будинками забезпечать ВПО – мешканців Рубіжанської громади Луганської області. Учасники програми допомоги зможуть отримати безплатний будинок терміном на 5 років у с. Бузова (Київська область, Бучанський район). Відбір претендентів відбувається після заповнення анкети та реєстрації.

Як зауважили у відомстві, заселення заплановане на кінець жовтня – початок листопада 2023 року. Спершу потрібно надати персональну інформацію та відповісти на питання в анкеті, що автоматично означає реєстрацію у програмі. Водночас наявність відомостей у базі не дає гарантії на призначення допомоги, оскільки історії всіх українців розглядатимуть в індивідуальному порядку.

Організатори потребують таких відомостей про ВПО:

  • прізвище;
  • назва міста чи селища, в якому проживали;
  • склад сім’ї з інформацією про кількість членів, їх діяльність тощо;
  • назва населеного пункту, де родина проживає станом на дату заповнення анкети;
  • дохід на кожного члена сім’ї (разом із соціальними виплатами);
  • наявність транспортного засобу, його марка та рік випуску;
  • контактний номер телефону;
  • наявність власного житла.

Допомога на ремонт житла

Раніше ми розповідали, що деякі українці можуть отримати фінансову допомогу на купівлю матеріалів і замовлення робіт для ремонту пошкодженого житла. Кошти призначають лише мешканцям Миколаївської області, яким раніше не нараховували виплати від держави на відновлення дому.

Проєкт фінансує благодійна організація "Карітас Миколаїв УГКЦ" у співпраці з UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні. Розмір гранту невідомий, але сума підтримки залежить від масштабу руйнувань. В рамках програми можна здійснити ремонт електрики всередині житла, водопровідних труб, даху, вікон і дверей, підвісної стелі тощо.

Важливими умовами надання грошей є стан приміщення. Необхідно, щоб житло не було повністю зруйноване, а мало цілі конструкції. Також сім’я не повинна мати сукупний дохід на особу в місяць понад 5 400 грн. Пріоритет надаватимуть родинам, які взагалі втратили стабільне джерело заробітку.

Також перевагу під час розгляду заявок матимуть особи з критеріями вразливості, наприклад, вагітні жінки, одинокі матері/батьки дитини до 18 років, багатодітні сім’ї, особи з інвалідністю чи важкою/хронічною хворобою. Для реєстрації заявки необхідно зателефонувати за номером +38 (099)-423-49-48.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що українцям виплатять гроші до Дня Захисників і Захисниць України. Також ми повідомляли, що деякі українці отримають на картку 46 000 грн і розповідали, кому призначать нові виплати.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *