Ринок змінює свідомість? Що роблять забудовники у прифронтових містах України

В Україні девелопери поступово намагаються відновлювати будівництво своїх об'єктів на ринку, наскільки це можливо. Однак українців, які живуть на прифронтових територіях, цікавить питання про те, чи будуть будуватися нові обʼєкти у них.

На це питання у коментарі сайту Pro Гроші відповіла експертка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Звичайно, що ніхто там роботу ніяку не робить. Адже наразі в Києві навіть не будують або будують, але з великими труднощами. Тому ні про яку будівну активність в прифронтових містах взагалі не йдеться, – говорить експертка.

За її словами, максимум, що можуть реалізовувати на таких територіях, якісь обʼєкти нагальної критичної інфраструктури. Умовно кажучи, якщо був пошкоджений водогін, то його і відбудовують. Ні про яке будівництво житла не йдеться.

У нас тут є проблеми з реальною будівельною динамікою не в прифронтових містах, а в тилових, адже нормальні темпи будівництва зараз можуть показати хіба що 30% від тої кількості проєктів, які наче б то поновили після 24 лютого по всій країні, – додає експертка.

Що відбувається з цінами на оренду квартир наприкінці літа

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак розповіла, що зараз найактивніший орендний сезон. У зв'язку з цим у великих містах спостерігається збільшення вартості нерухомості. В середньому цінники зросли на 8-13%.

Найбільше дорожчають, як правило, однокімнатні квартири, але не відстають від них і трикімнатні, тому що тренд на розподіл вартості оренди між мешканцями зберігається.

Більше – тут.

Чому девелопери роблять знижки на житло

Ми вже писали, що в кращому випадку причина – пожвавити попит. Коли треба трошки розбурхати ринок, то забудовники йдуть на поступки й пропонують дисконт.

В гіршому випадку – у девелопера можуть бути проблеми з фінансовою моделлю і йому немає за що будувати далі. Тому він хоче терміново залучити гроші, а для цього починає пропонувати дисконт, знижки тощо.

Ще одна погана ситуація, коли у девелопера якісь проблеми з земельною ділянкою, дозвільними документами тощо. Тому він хоче продати все швидше, поки це можливо. Через це важливо завжди знати, що стоїть за всіма знижками.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розглядали варіанти квартир у Києві, які можна купити до 20 тис. доларів. Також ми писали, в яких будинках не варто купувати квартири, аби не мати проблем в майбутньому.

Ще ми вам вже розповідали про те, чи здорожчає для українців нерухомість восени та що буде з реальним попитом на ринку.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *