Сучасне житло чи аналог радянської “гостинки” – вся правда про смарт-квартири

Останніми роками в побутовому житті українців стали дуже популярними смарт-квартири. Але з ними й досі пов’язана велика кількість міфів.

Сайт Pro Гроші розбирався, чи варто купувати собі таку нерухомість та які в неї плюси і мінуси.

Головний міф, який ходить серед людей – це те, що таке житло є аналогом радянських "гостинок" і є непридатним для комфортного житла.

Такі квартири дуже дорогі та невигідні

За даними експертів Іncome real estate, якщо дивитися на вартість за 1 кв. м, то такі квартири дійсно є дорогими, а якщо порівнювати вартість з однокімнатною квартирою – то ціна квартири на досить доступному рівні. Виходить, що смарт-квартири дешевші та вигідніші.

Вищі комунальні платежі

Ще один міф – за смарт-квартири треба платити більше комуналки, порівнюючи з однокімнатною квартирою. А ще таке житло нема можливості приватизувати.

Насправді якщо будинок належить до житлового фонду, то комунальні платежі в смарт-квартирі будуть нижчими, і у власника є можливість приватизувати житло чи прописатися в такій квартирі.

Смарт-квартири – це аналог радянських "гостинок"

Багато хто вважає, що смартквартири є аналогами радянських "гостинок" – маленькі та непридатні для комфортного життя. Насправді – ні. Єдина схожість між цими двома видами нерухомості – мінімальна площа житла.

Смарт-квартири – це зручний і функціональний формат. Кожен квадратний метр використовується раціонально, що дозволяє максимально оптимізувати життєвий простір.

Смарт-квартирами важко управляти

Є компанії, які беруть на себе ремонт квартир та менеджмент орендарів. Тож власникам це може суттєво полегшити процес заселення у нове житло, або ж здачу його в оренду.

Що буде з вартістю квартир у липні 2023 року

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші зазначила, що зараз на ринку нерухомості спостерігається зниження реальної купівельної платоспроможності громадян, яке спричинено низкою факторів:

  • гіперінфляцією;
  • втратою робочих місць, тобто зростанням безробіття;
  • психологічним фактором, а саме не готовністю вкладати гроші у квадратні метри.

За словами експертки, це є певним стримувальним фактором, який впливає на ціну квадратного метра. В результаті спостерігається стримане зростання вартості нерухомості, яка залежить від собівартості будівництва, інфляції, дорожчання будівельних матеріалів, робочої сили тощо.

Раніше ми розповідали, що буде з ринком нерухомості через 5 років. Також ми писали, як перевірити надійність продавця перед придбанням квартири.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *