Забудовники влаштували “цінову вечірку”? Як українцям продають квартири наприкінці літа

Вартість квартир на первинному ринку постійно зазнає змін. Частіше українці спостерігають здорожчання житлової нерухомості в новобудовах, адже це обумовлено зростанням собівартості будівництва. Так, в деяких класах новобудов середня ціна квадратного метра майже не змінюється, а в деяких щомісяця відбуваються певні цінові коливання.

За допомогою сайту купівлі-продажу нерухомості ЛУН розповідаємо, скільки коштують однокімнатні квартири площею, наприклад, 40 квадратних метрів в новобудовах у Києві наприкінці літа.

Вартість квартир в ЖК у Києві

Середня вартість квадратного метра на первинному ринку наприкінці літа дещо зросла, порівняно з початком серпня поточного року, коли середня ціна становила 46 500 гривень. Наразі квадратний метр коштує в середньому 47 000 гривень.

Якщо розглядати окремі типи новобудов, то в деяких класах ЖК вартість залишилася незмінною, а в деяких українці спостерігають незначне здорожчання квадратного метра.

  • Новобудови преміумкласу

В таких класах ЖК середня вартість квадратного метра залишилася на тому ж рівні, який було зафіксовано на початку серпня, а саме – 115 900 гривень. Відповідно, якщо обирати однокімнатну квартиру площею 40 квадратних метрів в новобудовах преміумкласу, то вона коштуватиме 4,6 млн гривень.

  • ЖК бізнес-класу

Середня ціна квадратного метра в таких типах новобудов продемонструвала незначне зростання. Наразі вона становить 67 600 гривень, при цьому на початку серпня поточного року квадратний метр коштував в середньому 67 500 гривень. Вартість однокімнатної квартири у такому ЖК складатиме 2,7 млн гривень.

  • Новобудови класу комфорт

Наприкінці літа певні зміни спостерігаються й у такому класі ЖК, адже зараз середня ціна квадратного метра становить 38 000 гривень, яка ще на початку серпня була на рівні 37 800 гривень. Тут однокімнатна квартира коштуватиме 1,52 млн гривень.

  • ЖК економкласу

Протягом серпня найбільше зросла середня вартість квадратного метра саме у такому класі ЖК. Ще на початку місяця вона становила 34 000 гривень, а вже зараз цей показник змінив своє значення до 34 900 гривень. Ціна однокімнатної квартири, площею 40 квадратних метрів, в таких типах новобудов коштуватиме майже 1,4 млн гривень.

В яких будинках не варто купувати квартири

Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші розповіла, на що потрібно зважати, обираючи для себе квартиру на первинному та вторинному ринках.

Зокрема потрібно звертати увагу на наявність дозвільної документації, на будівельну динаміку, на якість проєкту тощо. Адже, якщо пропустити хоча б один з цих пунктів, то можна натрапити на недобросовісних забудовників або власників квартир.

Більше про те, які будинки потрібно обходити стороною, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, чому орендувати квартиру в ЖК дорожче, ніж в "хрущовках". Також ми писали, як змінилась вартість оренди квартири у Києві.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *