Berkshire Hathaway Уоррена Баффета стала першою компанією в США вартістю $1 трлн не зі сфери технологій

Це «данина поваги» Баффету та його команді, кажуть аналітики. Досі підкорити цю позначку США вдавалося виключно технологічним компаніям.

Ринкова капіталізація Berkshire Hathaway, яка володіє частками в Apple і Coca-Cola, піднялася до $1 трлн під час торгів 28 серпня. На піку за день вартість паперів компанії класу A піднялася до $699 837,25 (це одні з найдорожчих паперів на Уолл-стріт), що на 1,2% вище за ціну закриття днем ​​раніше. Це могло бути рекордом за весь час торгів, якби не «аномалія» 3 червня, коли котирування Berkshire відображалися невірно через помилку Нью-Йоркської біржі. Однак зберегти ринкову вартість на рівні вище $1 трлн у Berkshire на торгах у середу не вийшло: поступово зростання акцій сповільнилося приблизно до 0,4%, а капіталізація знизилася до $990,4 млрд.

Berkshire Hathaway має два класи акцій. Папери класу A — набагато дорожчі, ніж акції класу B. Більше 38% акцій Berkshire класу A належать її керівнику Уоррену Баффету. Він займає шосте місце в рейтингу найбагатших бізнесменів світу зі статками $145,9 млрд, показує рейтинг Forbes Real-Time, який оновлюється в режимі реального часу.

28 серпня 2024 року статки Баффета зростали приблизно на $1 млрд, випливає з рейтингу.

Досягнення $1 трлн капіталізації – це “свідчення фінансової потужності” Berkshire Hathaway, заявила CNBC аналітик CFRA Research Кеті Сайферт. Вона вважає, що подолання цієї позначки має важливе значення, оскільки Berkshire – це один із небагатьох конгломератів, які продовжують діяльність.

Berkshire володіє кількома бізнесами та частками у компаніях з різних секторів. На відміну від інших членів «трильйонного клубу» – Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon та Meta – Berkshire відома своєю увагою до традиційних сфер економіки, пише CNBC. Наприклад, Berkshire володіє частками в операторі залізниць BNSF Railway, страхової компанії Geico Insurance та виробнику молочних продуктів Dairy Queen, а також The Coca-Cola Company. Але також Berkshire належить досить велика частка Apple: зростання її акцій допомогло подорожчанню паперів Berkshire.

Капіталізація $1 трлн — це «данина поваги» Баффету та його команді, зазначив аналітик TD Cowen Ендрю Клігерман. Berkshire досягла такого результату, незважаючи на те, що папери компаній «традиційної економіки» коштують значно менше акцій технологічних компаній. «Більш того, Berkshire досягла цього у формі конгломерату — моделі, яку багато хто вважає «архаїчною», оскільки корпорації в останні десятиліття все більше рухалися у бік спеціалізації», — зазначив Клігерман.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *