Бразилія продала контроль над комунальною компанією Copel за $1,1 млрд

Комунальну компанію Companhia Paranaense de Energia було приватизовано, оскільки її контролюючий власник, бразильський штат Парана, відмовився від своєї частки у розміщенні акцій на суму $1,1 млрд.

Copel та уряд штату продали загалом 549,171 млн звичайних акцій за ціною 8,25 реалів за штуку.

Додаткова емісія у розмірі 82 375 650 акцій також була повністю продана за тією ж ціною. В результаті загальна сума залучених акцій досягла 5,2 млрд реалів — це друга за величиною пропозиція акцій Бразилії цього року, яка поступається лише BRF SA, яка залучила 5,4 млрд реалів у ході продажу минулого місяця.

Пропозиція акцій викликала інтерес з боку інвесторів, у тому числі GQG Partners LLC та Zimmer Partners. Банками, що проводили угоду, були Banco BTG Pactual SA, Banco Itau BBA SA, Banco Bradesco BBI SA, Morgan Stanley та UBS BB Investment Bank.

Угода доповнює недавню хвилю приватизації у Бразилії. Минулого року Eletrobras – найбільша комунальна компанія Латинської Америки – була продана внаслідок великої угоди.

Комунальне підприємство Copel “переживає процес відновлення вже не менше чотирьох років”, – написав у замітці аналітик Citigroup Inc. Антоніо Жункейра. «Цей безперервний процес має стати простішим, оскільки тепер компанія стає підприємством приватного сектору».

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *