Chevron придбає Hess за $53 млрд

Ця угода спрямована на стимулювання зростання видобутку, оскільки нафтова промисловість США робить ставку на міцне майбутнє викопного палива.

За заявою компаній у понеділок, при угоді з акціями Chevron заплатить $171 за акцію Hess, що становить премію близько 10% до середньої 20-денної ціни. Акціонери Hess отримають 1,025 акції Chevron за кожну акцію Hess, внаслідок чого загальна вартість компанії становитиме $60 млрд, включаючи борг.

Це придбання дасть Chevron значну частку позицій у Гайані, американській країні, яка є одним із найновіших виробників нафти у світі. Згідно із заявою, це забезпечить більш швидке зростання виробництва та щедріший прибуток для інвесторів.

“Приз тут – Гайана”, – сказав Пітер МакНеллі, аналітик Third Bridge Group.

Це друга велика угода в нафтовій галузі США лише за кілька тижнів. Компанія Exxon Mobil погодилася купити виробника сланцевої нафти Pioneer Natural Resources Co. за $58 млрд, що підкріплює ставку на те, що нафта та газ залишаться центральними у світовій енергетичній структурі на десятиліття вперед.

Це придбання зміцнить позиції найбільших компаній США на вершині міжнародної нафтогазової галузі.

“Ця комбінація дозволить Chevron зміцнити наші довгострокові показники і ще більше розширити наш вигідний портфель за рахунок додавання активів світового класу”, – заявив у своїй заяві голова та головний виконавчий директор Майк Вірт.

Згідно з заявою, покупка Hess надасть Chevron 30% володіння більш ніж 11 млрд барелів ресурсів, що видобуваються в Гайані. Це також додає площі в Мексиканській затоці та Баккені, меншому за розміром сланцевому басейні США, ніж Пермський, де видобуток уже досяг піка.

Згідно з заявою, угода була одноголосно схвалена радами директорів обох компаній і має завершитися у першій половині 2024 року. Це залежить від схвалення акціонерів Hess, регулюючих органів та виконання інших звичайних умов закриття.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *