Deutsche Bahn розпочав процес продажу логістичного підрозділу DB Schenker вартістю €20 млрд

Німецький державний залізничний оператор Deutsche Bahn заявив, що розпочав процес продажу свого логістичного підрозділу DB Schenker, вартість якого, за словами банківських джерел, може сягати €20 млрд.

“Сьогодні група DB опублікувала офіційну заяву, в якій викладає відкритий і недискримінаційний процес продажу акцій”, – йдеться у заяві компанії. «Умовою продажу є те, що вона має мати очевидні економічні переваги для Deutsche Bahn у всіх відносинах».

За словами джерел у компанії, можливі інвестори мають висловити інтерес у найближчі кілька тижнів. При цьому не виключено первинного публічного розміщення акцій, але вважається малоймовірним. Повний продаж конкуренту чи інвестору буде кращим.

Логістичні компанії, такі як Deutsche Post, та фінансові інвестори вважаються можливими покупцями.

Документи компанії, з якими Reuters ознайомився цього місяця, показують, що операційний прибуток Schenker цього року становитиме трохи більше €1 млрд порівняно з €1,8 млрд у 2022 році.

“Продаж значно прискорить зосередження уваги Deutsche Bahn на своєму основному бізнесі”, – заявили в компанії, додавши, що більшу частину виручки вона направить на скорочення свого боргу.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *