Гендиректор Microsoft пообіцяв інвестувати $2,2 млрд в ШІ в Малайзії

Компанія Microsoft планує витратити гроші протягом чотирьох років на будівництво інфраструктури для своїх хмарних обчислень та служб штучного інтелекту, заявив генеральний директор Сатья Наделла під час візиту до Куала-Лумпуру у четвер. Він також проведе навчання ШІ для 200 тис. осіб у Малайзії та працюватиме з урядом над підвищенням потенціалу країни в галузі кібербезпеки.

“Ми прагнемо підтримати трансформацію штучного інтелекту в Малайзії і гарантувати, що вона принесе користь усім малазійцям”, – сказав Наделла наприкінці ознайомлювального туру трьома країнами регіону. У Куала-Лумпурі він зустрівся з прем’єр-міністром Анваром Ібрагімом, а потім звернувся до лідерів бізнесу та розробників на заході компанії.

Ця інвестиція є найбільшою за 32 роки діяльності Microsoft у Малайзії. Наделла пообіцяв виділити щонайменше $7 млрд на розширення послуг компанії від Японії до Індії, одночасно рекламуючи ШІ як двигуна зростання та спонукаючи країни збільшувати інвестиції в цю технологію.

У Малайзії південний регіон Джохор-Бару, з’єднаний дамбою з Сінгапуром, стає одним з центрів обробки даних штучного інтелекту в Азії. Минулого року корпорація Nvidia об’єдналася з місцевою комунальною компанією YTL Power International Bhd., щоб збудувати в цьому районі парк центрів обробки даних зі штучним інтелектом вартістю $4,3 млрд.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *