GM інвестує $13 млрд в операції в США в рамках угоди із профспілкою автомобілебудівників UAW

Попередня угода General Motors Co. про припинення шеститижневого страйку профспілки працівників автомобільної промисловості включає інвестиції в розмірі $13 мільярдів доларів в операції в США та підвищення оплати праці робітників на заводах з виробництва акумуляторів.

GM інвестує $4 млрд у свій складальний завод Orion неподалік Детройта. Автовиробник також інвестує $2 млрд у свій завод зі збирання електромобілів у Спрінг-Хілл, штат Теннессі, де компанія вже виробляє Cadillac Lyriq EV.

Пакт включає кроки щодо збільшення пільг для працівників заводів із виробництва акумуляторів для електромобілів. Працівники акумуляторних заводів спільного підприємства GM Ultium Cells LLC будуть повторно найняті автовиробником відповідно до угоди.

Співробітники, які колись працювали на закритому складальному заводі GM в Лордстауні, штат Огайо, можуть перейти на тамтешній завод Ultium.

Страйк GM тривав найдовше з трьох старих автовиробників Детройта. Це безпрецедентний захід, який призвів до хаосу в автомобільному виробництві США і коштував галузі мільярди доларів.

Угода включає підвищення погодинної оплати на 25% плюс надбавки на вартість життя до 2028 року. Угода також усуває кілька рівнів заробітної плати та включає до генеральної угоди додаткових працівників, у тому числі в Ultium Cells, що належить GM та корейській LG Energy Solution.

Заводи, що виробляють двигуни, трансмісії та інші деталі для звичайних транспортних засобів, поступово згортатимуться протягом багатьох років, оскільки попит на електромобілі зростатиме. Це підштовхнуло UAW (Об’єднану профспілку автомобілебудівників) до зусиль щодо об’єднання у профспілку робочих заводів, які виробляють деталі для електромобілів.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *