Японська Chubu Electric інвестує в американську атомну компанію NuScale

Chubu Electric Power Co. погодилася інвестувати в американську компанію ядерних технологій NuScale Power Corp., оскільки японське комунальне підприємство слідує прикладу уряду у ширшому використанні атомної енергії.

Минулого року JBIC інвестував $110 млн у NuScale через інвестиційну структуру, до якої входили постачальник послуг з будівництва інфраструктури JGC Holdings Corp. та виробник важкого машинобудування IHI Corp.

Фінансові умови не розголошуються.

Компанія NuScale, розташована в Портленді, штат Орегон, розробляє невеликі модульні реактори, або SMR, потужність яких менша, ніж у типової атомної електростанції. Такі системи дешевше та швидше будувати, що, на думку прихильників, може стати наступною хвилею ядерних проектів.

“Важливо забезпечити всі варіанти сталого використання атомної енергії, що необхідно для створення декарбонізованого суспільства”, – заявив Хірокі Сато, старший керуючий директор Chubu Electric.

Японський уряд перейшов до розширення ядерної енергетики після вторгнення росії в Україну, оскільки він прагне енергетичної безпеки. Країна прагне уникнути нових перевантажень електромереж через екстремальні погодні умови та обмежити свою залежність від імпорту енергоносіїв.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *