Канадські фонди оцінюють продаж частки у чилійській енергетичній компанії Transelec у $3 млрд

Канадські пенсійні фонди, включаючи Інвестиційну раду пенсійного плану Канади, розглядають можливість продажу своєї частки у найбільшій чилійській компанії з передачі електроенергії Transelec SA, бажаючи отримати загалом $3 млрд.

CPPIB, Корпорація управління інвестиціями Британської Колумбії та Рада з пенсійних інвестицій державного сектора знаходяться на ранніх стадіях оцінки потенційного продажу своєї приблизно 72% частки в комунальному підприємстві в Сантьяго.

Потенційними претендентами можуть стати China Southern Power Grid Co., яка вже володіє майже 28% акцій Transelec як найбільший акціонер.

Представники канадських пенсійних фондів відмовилися від коментарів, а представник China Southern Power Grid не відповів на запити щодо коментарів.

Transelec є основним постачальником систем високої напруги у Чилі, маючи понад 10 тис. км ліній електропередач по всій країні.

Канадський керуючий активами Brookfield був частиною групи, яка купила Transelec приблизно за $1,7 млрд у Hydro-Quebec та дочірній компанії Групи Світового банку у 2006 році. Решту консорціуму складають канадські пенсійні фонди. У 2018 році Brookfield продала свою частку у розмірі близько 28% компанії China Southern Power Grid приблизно за $1,3 млрд.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *