Китай інвестує $5,4 млрд у стартап із виробництва напівпровідників Changxin Xinqiao Memory

Стартап із виробництва напівпровідників Changxin Xinqiao Memory Technologies Inc. залучив $5,4 млрд від інвесторів, що підтримуються урядом, що є ознакою того, що Пекін подвоює свої зусилля щодо досягнення технологічної самодостатності та протидії санкціям США.

За даними китайського постачальника корпоративних даних Tianyancha, у своєму останньому раунді фінансування компанія Changxin Xinqiao, що базується в Хефеї, наприкінці жовтня отримала 14,6 млрд юанів від підтримуваного державою Китайського інвестиційного фонду індустрії інтегральних мікросхем і фінансування від двох інших інвесторів, пов’язаних.

Це одна з найбільших інвестицій флагманського фонду напівпровідників Китаю, більш відомого як Big Fund з того часу, як Пекін близько року тому розслідував його колишніх керівників щодо корупції.

Changxin Memory прагне конкурувати зі світовими лідерами, включаючи Micron Technology Inc. та Samsung Electronics Co. , і планує подати заявку на первинне публічне розміщення акцій у Китаї, яке може оцінити виробника чіпів більш ніж $14,5 млрд, повідомило агентство Bloomberg News раніше цього року.

Пекін має намір зробити прорив у своїй напівпровідниковій промисловості, тоді як США намагаються обмежити доступ Китаю до передових технологій виробництва мікросхем.

Big Fund, основний механізм фінансування довгострокових цілей Пекіна у галузі напівпровідників, цього року поступово збільшив фінансування. За даними Tianyancha, до 2023 року компанія здійснила як мінімум дюжину інвестицій, включаючи інвестицію в Changxin Xinqiao. Заснована в 2014 році, вона залучила близько $45 млрд капіталу та підтримала безліч компаній, включаючи занесену до чорного списку США компанію Yangtze Memory Technologies Co.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *