LetterOne підсанкціонованих Фрідмана та Авена продала британського інтернет-провайдера Upp

Видання Financial Times повідомило про те, що інвесткомпанія LetterOne, серед засновників якої є російські олігархи Михайло Фрідман та Петро Авен, під тиском британського уряду продала британського провайдера широкосмугового зв’язку Upp.

Наприкінці минулого року британський уряд видав наказ про продаж Upp, вважаючи, що володіння компанією LetterOne представляє “ризик для національної безпеки”.

Зазначається, що компанія Virgin Media O2 спочатку придбає бізнес, а потім продасть його спільному підприємству під назвою Nexfibre між власником Liberty Global, іспанською Telefónica та InfraVia Capital Partners протягом наступного року.

Слід зазначити, що сама LetterOne не є об’єктом санкцій, але деякі з її засновників, у тому числі російські олігархи Михайло Фрідман та Петро Авен, перебувають під санкціями у різних юрисдикціях.

Видання зазначає, що доходи від продажу бізнесу, про що було оголошено в середу, не підуть жодній особі, яка перебуває під санкціями.

LetterOne придбала Upp у 2021 році із планами створити широкосмугову мережу вартістю £1 млрд, щоб конкурувати з BT. LetterOne продовжувала інвестувати в бізнес, незважаючи на санкції проти деяких її засновників, але була захоплена зненацька наказом про продаж бізнесу минулого року. Раніше відомо було лише про кілька випадків застосування британського закону про національну безпеку та інвестиції, який набув чинності минулого року.

Upp обслуговує близько 4 тис. роздрібних та бізнес-клієнтів та пропонує послуги широкосмугового зв’язку приблизно для 175 тис. будівель на сході Англії.

Джерело: epravda

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *