Найбільший виробник харчування у Перській затоці Grocer Lulu продав акції на $1,43 млрд за годину

Попит на лістинг перевищив кількість акцій у пропозиції згідно з умовами угоди, з якими ознайомився Bloomberg News. IPO Lulu Retail має стати найбільшим лістингом року в Об’єднаних Арабських Еміратах, затьмаривши пропозицію акцій нафтосервісної компанії NMDC Energy на суму $877 млн.

Оператор мережі гіпермаркетів Grocer Lulu встановив ціновий діапазон від 1,94 дирхамів до 2,04 дирхамів за акцію, згідно із заявою, опублікованою раніше у понеділок. Верхня межа передбачає ринкову капіталізацію 21,1 млрд дирхамів.

Lulu International Holdings планує продати 2,58 млрд акцій або 25% акцій фірми. Остаточна ціна очікується 6 листопада, а початок торгівлі акціями заплановано на 14 листопада.

Інституційні інвестори, включаючи Пенсійний фонд Абу-Дабі, Bahrain Mumtalakat Holding Company Co. BSC, Emirates International Investment Company LLC та Oman Investment Authority погодилися підписатися на акції на суму близько 753 мільйонів дирхамів.

Lulu керує однією з найбільших мереж гіпермаркетів на Близькому Сході. Минулого року компанія повідомила про прибуток у розмірі $192 млн. і має намір підтримувати коефіцієнт виплати дивідендів на рівні 75%. Очікується, що її чистий прибуток досягне 5% у середньостроковій перспективі, порівняно з 2,6% у 2023 році, повідомив Bloomberg News її генеральний директор.

Компанія, яка заснована індійським підприємцем Юсуфом Алі, планує відкрити близько 90 магазинів по всій Перській затоці протягом наступних п’яти років, при цьому основними ринками розширення є Саудівська Аравія та ОАЕ.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *