Occidental купує канадський стартап Carbon Engineering за $1,1 млрд

Occidental заплатить готівкою за угоду і очікує, що її буде закрито до кінця року.

Американський виробник нафти співпрацює з Carbon Engineering протягом останніх чотирьох років, використовуючи її технологію для свого проєкту Stratos у Західному Техасі, який до 2025 року має стати найбільшою у світі установкою прямого уловлювання повітря.

“Ми очікуємо, що придбання Carbon Engineering принесе користь нашим акціонерам за рахунок покращення прагнення до технологічних інновацій та прискореного скорочення витрат”, – заявила у своїй заяві генеральний директор Вікі Холлуб.

В даний час набирає обертів уловлювання та секвестрація вуглецю, одне з улюблених кліматичних рішень великих нафтових компаній, після того, як минулого року компанії досягли рекордного прибутку та отримали щедрі податкові пільги для цієї технології відповідно до Закону про зниження інфляції.

Компанія Carbon Engineering була заснована в Калгарі професором Гарвардського університету Девідом Кітом, який вперше застосував методи видалення великих обсягів CO2 безпосередньо з повітря, що дозволило закопувати його під землю, або використовувати для різних промислових цілей. Першими інвесторами були Білл Гейтс, Chevron Corp., BHP Group Ltd., Occidental та кілька сімейних офісів.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *