Rockefeller Foundation інвестує $1 млрд у кліматичні програми по всьому світу

Фонд Рокфеллера інвестує $1 млрд протягом наступних п’яти років у проєкти, що забезпечують бідні громади по всьому світу такими ресурсами, як електричні автобуси, електромережі та способи ведення більш сталого сільського господарства.

Спочатку заснований на гроші американського магната Джона Д. Рокфеллера, зароблені на нафтопереробному бізнесі Standard Oil, фонд мав близько $5,7 млрд на кінець 2022 року.

«Ми переходимо від витрат близько 25% протягом попередніх п’яти років на кліматичні рішення до спрямування близько 75% наших ресурсів протягом наступних п’яти років на боротьбу з найбільшою загрозою для людства», – сказав президент фонду Раджив Шах.

За його словами, фонд намагатиметься залучити більше інвесторів до проєктів, виступаючи в деяких випадках гарантом.

У 2020 році Фонд Рокфеллера вирішив припинити інвестиції у викопне паливо. Представник фонду заявив, що відмова від цих інвестицій коштувала фонду $80 млн у 2021 році, і що зараз інвестиції у викопне паливо становлять менше 1% від загального обсягу фонду.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що AstraZeneca інвестує у будівництво сучасного заводу з виробництва чистого біометану у Великій Британії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *