Саудівська Аравія та інвесткомпанія Ardian куплять 25% акцій аеропорту Хітроу за $3 млрд

Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії придбає 10% акцій лондонського аеропорту Хітроу в рамках перестановки акціонерів, ставши частковим власником одного з найбільш завантажених аеропортів Європи.

PIF купує 10% із 25%, які продає іспанська Ferrovial. Інші 15%, що належать інфраструктурній компанії, перейдуть до паризької приватної інвестиційної компанії Ardian.

Компанія Ferrovial, інтереси якої в аеропортах охоплюють Великобританію, Туреччину і частку в одному терміналі нью-йоркського аеропорту імені Джона Ф. Кеннеді, заявила раніше цього місяця, що розгляне можливість продажу своєї частки в лондонському аеропорту Хітроу. Повітряний рух поновився після скорочення під час пандемії Covid-19, що допомогло Хітроу скоротити свої втрати за перші дев’ять місяців цього року.

Тим не менш, іспанська компанія, як і раніше, обтяжена боргом на суму понад £14 млрд. Ardian і державний фонд Саудівської Аравії приєднаються до існуючих власників, включаючи Катар, якому належить 20% акцій, і дрібнішим інвесторам Caisse de dépôt et Placement du Québec, сінгапурському фонду суверенного добробуту GIC та американської Alinda Capital Partners. У кожного з них частка нижче 13%.

Хітроу є основним пунктом призначення для рейсів з регіону Перської затоки: Емірейтс, Qatar Airways та Etihad Airways PJSC обслуговують цей вузол, виконуючи кілька рейсів на день. Саудівська Аравія знаходиться в процесі розширення своєї авіаційної галузі, прагнучи залучити до країни більше бізнесу та туризму. Нещодавно вона створила Riyadh Air, нову авіакомпанію, яка працюватиме на додаток до існуючого флагманського авіаперевізника Saudia.

Джерело: reuters

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *