Vodafone продасть свій іспанський підрозділ компанії Zegona за €5 млрд

Vodafone намагається укласти угоду в Іспанії вже близько двох років.

Vodafone, третій за величиною оператор в Іспанії, також надасть Zegona права на використання свого бренду протягом 10 років, йдеться у заяві Zegona.

Лондонська компанія Zegona вже відіграла ключову роль у консолідації сектору Іспанії. Заснована в 2015 році та керована колишнім керівником Virgin Media Ltd. Імонном О’Хейром, компанія купила та продала іспанського оператора Euskaltel SA компанії Masmovil Ibercom SA. В результаті угоди на ринку скоротилася кількість гравців із п’яти до чотирьох.

Інвестори чекають на об’єднання компаній на висококонкурентному ринку, що покращить перспективи телекомунікаційної галузі. Французький оператор Orange SA чекає, поки регулюючі органи схвалять його об’єднання з Masmovil, угоду, яка призведе до подальшої консолідації ринку за участю трьох основних гравців.

Лідер ринку Telefonica SA залучила інвестиції від Saudi Telecom Co., яку підтримує суверенний фонд добробуту. Telefonica також звернулася до Vodafone з приводу потенційної угоди з використанням мереж широкосмугового доступу до Інтернету в Іспанії.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *