Єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс придивляється до частки в золотій копальні вартістю $7 млрд

Єгипетський мільярдер Нагіб Савіріс, який заробив статки на телекомунікаціях і золоті, придивляється до інвестицій у мідно-золотий проєкт Reko Diq компанії Barrick Gold Corp. вартістю $7 млрд, оскільки він сподівається розширити свій бізнес у Пакистані.

Reko Diq, розташований у регіоні Белуджистан, що межує з Афганістаном та Іраном, є одним з найбільших у світі нерозроблених родовищ міді та золота, здатним виробляти 200 тис. тонн міді та 250 тис. унцій золота на рік понад півстоліття. Проєкт знаходиться у спільній власності Barrick та Пакистану.

«Я маю перевагу перед іншими інвесторами. Я знаю цю країну, я маю тут друзів», — сказав Савіріс в інтерв’ю в Ісламабаді. “Ми хочемо бути на боці Пакистану, тому що я тут уже 25 років”.

Він не уточнив потенційного масштабу інвестицій, але додав, що інших варіантів мало, частково через відсутність геологічних даних: «Ми намагалися тут пошукати ще щось, але, на жаль, є лише один великий проєкт».

Державні енергетичні компанії Пакистану, які мають частку в проєкті, заявили минулого місяця, що вивчають «потенційну взаємодію» із суверенними іноземними інвесторами, не вдаючись до подробиць.

Джерело: Bloomberg

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *