Кияни виступили проти будівництва ТРЦ у центрі міста

Зареєстрована петиція проти забудови ділянки, де розташована садиба Грубера.

Зведення нової будівлі пов’язують із відомим українським футболістом

Мешканці столиці вимагають від Київради скасувати ухвалене рішення про передачу земельної ділянки в центрі міста з пам’яткою архітектури, яка на ній знаходиться, під будівництво чергового ТРЦ з підземним паркінгом.

Відповідна петиція з цього приводу зареєстрована на офіційному сайті Київради.

Як пояснили автори звернення, 18 січня цього року до попереднього порядку денного сесії Київської міської ради було включено питання щодо продажу під забудову земельної ділянки за адресою: вул. Прорізна, 25а ТОВ «Златовлад». Цим проєктом рішення передбачено передати пам’ятку архітектури – флігель садиби Ісаака Грубера, 1882 року, під будівництво офісного центру з підземним паркінгом.

Водночас кияни нагадали, що відповідно до ст. 22 Закону України «Про охорону культурної спадщини»,  пам’ятки заборонено змінювати, зносити або перебудовувати.

З огляду на викладене, мешканці міста вимагають від депутатів міськради зберегти пам’ятку архітектури та відкликати цей  проєкт рішення як такий, що суперечить вимогам Закону та зобов’язати власника будівлі укласти охоронний договір на пам’ятку і провести її реставрацію.

Цікаво, що за даними підписантів, зазначену фірму пов’язують з екс-форвардом національної збірної з футболу  Андрієм Шевченком.

Нагадаємо, на сайті Київради розміщено  петицію з вимогою надати статус щойно виявленої пам’ятки історичному будинку на вулиці Франка, 26.

Як повідомлялося, раніше  мешканці Києва закликали місцеву владу заборонити будь-яке відчуження земель і будівництво на території Регіонального ландшафтного парку «Лиса гора».

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *