Суд ухвалив: у Києві відреставрують  архітектурну пам’ятку

Суд повернув садибу Терещенків у комунальну власність.

Ще не вирішено, як далі буде експлуатуватися будівля

За рішенням суду про повернення будівлі в комунальну власність київська влада має вжити заходів з реставрації відомої столичної пам’ятки архітектури — садиби Терещенків, яка розташована на бульварі Тараса Шевченка.

Про це повідомляє КМДА.

«У реєстрації права комунальної власності на цей об’єкт поставлено крапку. Судовий спір, що тривав понад 2,5 роки, закінчено. І на виконання постанови Великої палати Верховного суду від 12 вересня 2023 року Департамент комунальної власності   Києва провів державну реєстрацію права комунальної власності на об’єкт культурної спадщини – садибу Терещенків, на бульварі Тараса Шевченка, 34», — повідомили в мерії.

Водночас на Хрещатику, 36 зауважили, що подальше використання відреставрованої будівлі Терещенків ще не вирішено. Втім пріоритетним напрямом, імовірніше, буде музейна діяльність.

Нагадаємо, Верховний Суд України на початку вересня повернув київській громаді садибу Терещенків, яку 2007 року Київрада вивела з комунальної власності та передала новим власникам нібито під реставрацію. Таким чином через майже 16 років суд відновив справедливість у цій справі.

Як повідомлялося, Консультативна рада з питань збереження та захисту культурної спадщини Міністерства культури та інформаційної політики України визнала памʼяткою історії садибу Барбана, що на Обсерваторній, 6.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *