Відомий старовинний об’єкт Подолу отримав новий статус

Суд підтвердив законність зміни статусу столичного «Гостинного двору» з пам’ятки архітектури місцевого значення на національне.

Суд поставив крапку в спорі

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив законність зміни статусу столичного «Гостинного двору» з пам’ятки архітектури місцевого значення на національне.

Про це повідомляє Судова влада України.

Як зазначається, в ході засідання колегія суддів не задовольнила апеляційну скаргу ТОВ «Укрреставрація» на рішення Київського окружного адміністративного суду від 3 серпня 2023 року у справі за позовом «Укрреставрації» до Кабінету Міністрів та Міністерства культури та інформаційної політики.

Позивач, зокрема, просив суд визнати протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів від 19 травня 2021 року № 506 саме в частині зміни статусу «Гостинного двору» на Контрактовій площі столиці.

Таким чином, завдяки ухвалі суду апеляційної інстанції рішення Київського окружного адміністративного суду щодо зміни категорії пам’ятки «Гостинний двір» з місцевого на національного значення, набрало законної сили.

Нагадуємо, в червні 2021 року Фонд державного майна України передав «Гостинний двір» до сфери управління МКІП, в травні Уряд надав «Гостинному двору» статус пам’ятки Національного значення, а також присвоїв відповідні охоронний номер.

Як повідомлялося, відома столична пам’ятка історії «Золоті ворота» прикрасила сувенірну євробанкноту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *