Відомий столичний ТРЦ почали готувати до продажу

Фонд державного майна України розпочав процедуру підготовки до продажу державної частки ТРЦ Ocean Plaza

Раніше об’єкт належав двом російським олігархам

Фонд державного майна України розпочав процедуру підготовки до продажу державної частки київського ТРЦ Ocean Plaza, російські власники якого потрапили під українські санкції.

Про це у соцмережі повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль

«На поточному етапі Фонд формує аукціонну комісію, яка визначатиме умови та стартову ціну продажу активу. Після цього вони будуть внесені на затвердження Кабінету Міністрів України», — написав Коваль.

За його словами, наразі Фонд очікує від ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», яка є власником ТРЦ Ocean Plaza, надання пакета документів про фінансово-майновий стан товариства.

Як уточнив Коваль, ця інформація необхідна для формування віртуальної кімнати даних, де потенційні інвестори зможуть ознайомитися з достовірними та детальними відомостями про виставлений актив.

Також до кінця лютого 2024 року ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» повинен надати фінансову звітність за минулий рік.

Нагадаємо, 9 червня 2023 року Кабінет міністрів України ухвалив розпорядження про передачу ФДМУ частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь», якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65 відсотка. Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, однак у березні 2023 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

Як очікується, стартова ціна об’єкту складе понад 1 мільярд гривень.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *