Блінкену в Україні показали одне з виробництв дронів для фронту

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і державний секретар США Ентоні Блінкен обговорили особливості виробництва дронів.

Як передає Укрінформ, про це Федоров повідомив у Телеграмі.

За його словами, "показали держсекретарю США Ентоні Блінкену одне з виробництв дронів. Безпілотники, які там виготовляють, активно закуповує держава та поставляє на фронт".

Також зауважив очільник Мінцифри, до зустрічі долучилися спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Прітцкер і посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Обговорили особливості виробництва, логістику в умовах війни та локалізацію виготовлення комплектуючих для БПЛА. Делегація побачила, як виробляють українські інновації, – FPV-дрони та ударні коптери, які масово використовують на полі бою та які вже довели ефективність. Фактично більшість російських танків та різної бронетехніки знищується українськими дронами", – зазначив Федоров.

Читайте також: США не заохочують удари по території Росії, але Україна має сама вирішувати – Блінкен

Як наголосив віцепрем'єр, Сполучені Штати є стратегічним партнером України, допомога якого критично впливає на ситуацію на полі бою та економічне становище держави.

"Партнерам важливо розуміти, що відбувається всередині української оборонної індустрії та які є реальні можливості для співпраці. Ринок швидко зростає й масштабується, нам потрібно більше інвестицій, щоб покрити потреби фронту та використовувати найновіші технології", – заявив він.

Федоров також нагадав, що під час пресбрифінгу Блінкен оголосив про новий пакет допомоги на 2 млрд доларів для оборонно-промислового комплексу України, і для передачі коштів створили спеціальний фонд – Defense Enterprise Fund.

Читайте також: США зосереджені на підтримці оборони України – Білий дім

"Чіткі дії в правильний час. Дякую Ентоні Блінкену, Пенні Прітцкер та Бріджит Брінк за візит і системну непохитну підтримку України", – підкреслив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра закордонних справ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації України Антон Демьохін провів у США низку зустрічей з питань посилення кібербезпеки України в умовах російської агресії.

Фото: Михайло Федоров/Телеграм

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *