Депутатів-корупціонерів профільний комітет ВР самостійно виявляти не може – Юрчишин

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики не може самостійно виявляти корупційні правопорушення серед народних депутатів.

Про це перший заступник голови комітету, народний депутат із фракції "Голос" Ярослав Юрчишин сказав у коментарі Укрінформу.

Він зазначив, що для контролю за дотриманням антикорупційного законодавства в Україні створено низку інституцій – НАЗК, НАБУ, САП, ВАКС.

"Вони різнорівневі, проте об'єднані спільною метою — боротися з корупцією та втілювати цю мету згідно з власними функціями та повноваженнями. Водночас Комітет ВР – це орган, створений для здійснення законопроєктної роботи. До його компетенції входять: підготовка і попередній розгляд питань, аналіз практики застосування законодавчих актів у діяльності державних органів, їх посадових осіб та підготовка відповідних висновків чи рекомендацій. Можна сказати, що основна функція нашого комітету — це саме сприяти антикорупційним органам у виконанні їх повноважень через вдосконалення антикорупційного законодавства", – підкреслив Юрчишин.

Перший заступник голови антикорупційного парламентського комітету також додав, що Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради не може запобігати антикорупційним правопорушенням шляхом їх самостійного виявлення, оскільки підставою для створення такого органу може бути повідомлення про вже вчинене правопорушення.

Читайте також: Рада достроково припинила повноваження депутата Холодова

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро викрили чинного народного депутата Андрія Гунька, який за 85 тисяч доларів "продавав" землю Національної академії аграрних наук.

Вищий антикорупційний суд взяв його під варту із можливістю внесення застави у розмірі 30 мільйонів гривень.

Також стало відомо, що народний депутат Олександр Дубінський виїхав за кордон, а причиною цьому стала нібито онкологія батька та його супровід до однієї із закордонних країн. 9 серпня Дубінський заявив, що йому оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. Цю інформацію Укрінформу підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *