Туск сподівається на швидке завершення блокади на польсько-українському кордоні

Польські перевізники не зможуть досягти максимуму у своїх вимогах, але те, що можна буде досягти, має зняти емоції і, можливо, привести до швидкого завершення блокади на кордоні.

Про це після завершення засідання Ради міністрів Польщі повідомив на пресконференції в середу у Варшаві глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Туск зазначив, що вдалося понизити градус емоцій, що стосується протесту на кордоні польських фермерів, застерігаючи, що це ще не кінець.

Він також висловив сподівання, що Варшава буде у змозі ефективно представляти інтереси польських перевізників, і це приведе до послаблення, а в подальшому припинення блокади кордону.

"Не думаю, що ми досягнемо того максимуму, який вимагають польські перевізники, котрі протестують. Утім, те, що вдасться досягти, здається, дозволить зняти емоції і, можливо, швидко завершити блокаду на кордоні", – наголосив Туск.

Читайте також: Час очікування вантажівок на перетин кордону в Дорогуську становить 21 добу

Він додав, що у Варшаві сподіваються на позитивні результати переговорів як у Києві, так і в Брюсселі.

Як повідомлялося, 6 листопада польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок поблизу трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Польські аграрії від неділі, 24 грудня, призупинили до 2-3 січня блокаду руху для вантажівок поблизу пункту пропуску в Медиці. Тим часом польські перевізники відмовилися це зробити і продовжують блокаду доріг перед пунктами пропуску в Дорогуську, Корчовій і Гребенному.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *