Агентство вiдновлення зменшило вартiсть ремонтних робiт на 215 млн. грн.

Агентство вiдновлення зменшило вартiсть ремонтних робiт на 215 млн. грн.

Агентство вiдновлення уклало вже понад 50 договорiв на вiдбудову цивiльних об’єктiв. Це житловi будинки, лiкарнi, освiтнi заклади, вокзали, вiдновлення комунiкацiй у найбiльш постраждалих населених пунктах. Завдяки прозорим закупiвлям та активностi учасникiв вартiсть робiт по них зменшилася на 215 млн. грн.

Серед договорiв, якi уклали в листопадi, – будiвництво понад 75 житлових будинкiв у с. Посад-Покровське Херсонської областi та реконструкцiя 16 багатоквартирних будинкiв в с. Ягiдне Чернiгiвської областi. Тут Агентство вiдновлення проводить комплексну вiдбудову. Руйнування в цих селах такi, що практично не залишилося жодної вцiлiлої будiвлi. Вiдновлення житла тут – першочергове завдання.
Є також укладенi договори на реконструкцiю системи водопостачання та електропостачання в Посад-Покровському. Завдяки проведенню тендерiв вартiсть робiт по цих двох об’єктах стала меншою на понад 25 млн. грн. вiд очiкуваної.
У Київськiй областi серед останнiх укладених договорiв – капiтальний ремонт багатоквартирного будинку в Бородянцi по вул. Центральнiй, 365-А. Цю вулицю чи не найбiльше обстрiлювали окупанти. Пiсля проведення тендеру, в якому взяли участь 7 компанiй, вартiсть стала меншою майже на 8 млн. грн., або на 20%.
Ще один будинок, який вiдновлюють на цiй вулицi, – номер 338. У тендерi взяли участь 5 компанiй. Очiкувана вартiсть пiсля укладання договору зменшилася приблизно на 4 млн. грн.
Суттєве зменшення вартостi є за результатами закупiвель на реконструкцiю залiзничного вокзалу та привокзальної площi в Тростянцi Сумської областi. Будiвля вокзалу дуже пошкоджена внаслiдок обстрiлу важкою артилерiєю та фортифiкацiйних робiт росiйської армiї. Тут, у примiщеннi вокзалу, окупанти облаштували командний пункт, звiдки вели обстрiли по Сумах та Охтирцi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, у тендерi на реконструкцiю вокзалу взяло участь 4 компанiї. Очiкувана вартiсть робiт стала меншою на 21,3 млн. грн.
Також в листопадi уклали договiр на капiтальний ремонт будiвлi дитячого садка в смт Гончарiвське Чернiгiвського району. Будiвля постраждала вiд ворожих обстрiлiв. Зменшення вартостi робiт складає 6,7 млн. грн.
Вiдбудову проводять за кошти Фонду лiквiдацiї наслiдкiв збройної агресiї рф.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *