Агентству вiдновлення потрiбна пiдтримка європейського бiзнесу

Агентству вiдновлення потрiбна пiдтримка європейського бiзнесу

Що найважливiше зараз вiдбудовувати, як залучити до участi у державних тендерах на вiдбудову iноземнi компанiї, яка пiдтримка вiд європейського бiзнесу та ЄС потрiбна Агентству вiдновлення для реалiзацiї проектiв вiдновлення – про це говорили на зустрiчi представникiв агентства та Конфедерацiї будiвельникiв України з Кетiлом Тоннiнгом, головою робочої групи FIEC-EIC з питань України (Task Force “Ukraine”), почесним президентом Федерацiї європейської будiвельної промисловостi (FIEC).

Голова Агентства вiдновлення Мустафа Найєм розповiв про плани щодо вiдбудови житла та соцiальних об’єктiв, будiвництва захисних споруд для енергетичної мережi, необхiдне фiнансування утримання та розвитку критичної iнфраструктури, включаючи госпiтальнi дороги, штучнi споруди на оборонних маршрутах та пункти пропуску.
Згiдно з дослiдженням Свiтового банку, на повоєнне вiдновлення України потрiбно понад $411 млрд. Мiжнародне фiнансування на проекти вiдновлення лише починає надходити. Для того, щоб це вiдбувалося ефективнiше, треба швидке реагування на критичнi проекти та спрощення процедур видiлення коштiв на проекти вiдбудови.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, з важливого, над чим, зокрема, працює Конфедерацiя будiвельникiв, – це також розвиток спроможностi самих громад залучати партнерiв для вiдбудови. Для цього для громад проводять тренiнги про те, як правильно розробляти документацiю, куди її подавати, з ким комунiкувати, ознайомлюють з дiючими програмами пiдтримки з вiдновлення, особливостями та умовами їх фiнансування.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *