Ягiдне готується до вiдновлення ще 12 будинкiв

Ягiдне готується до вiдновлення ще 12 будинкiв

Агентство вiдновлення вiдбудовуватиме житловi будинки по вулицях Дружби та Лiсовiй у Ягiдному – цi вулицi найбiльше постраждали, коли село було в окупацiї. Оголосили ще три тендери по 4 будинки в кожному. У Ягiдному Агентство вiдновлення проводить комплексну вiдбудову. Житло – першочергова потреба, адже багато мешканцiв сюди повернулися.

Нещодавно був оголошений тендер на вiдбудову перших чотирьох житлових будинкiв по вул. Дружби. Це житло для 187 людей, практично половини населення Ягiдного. Загальна чисельнiсть жителiв Ягiдного – близько 350 людей.
Мета проекту з комплексної вiдбудови – не лише вiдновити все, що знищили окупанти, але й створити новий архiтектурний простiр. Частину будинкiв буде модернiзовано, там, де необхiдно, – будiвлi утеплять, замiнять покрiвлi, вiкна, вхiднi дверi.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, Ягiдне, яке знаходиться за 15 км вiд Чернiгова, впродовж березня минулого року було повнiстю окуповане росiйськими вiйськами. У мiсцевiй школi окупанти облаштували штаб, а у пiдвалi навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканцiв, серед яких було 70 дiтей. 10 людей померли в цих нелюдських умовах. “Пiдвали смертi” села Ягiдне на Чернiгiвщинi потрапили на обкладинку журналу TIME.
Усього у селi було пошкоджено або зруйновано 101 житловий та 17 багатоквартирних будинкiв на 74 квартири.
Одразу пiсля деокупацiї силами волонтерiв тут проводилися деякi ремонтнi роботи. Зараз же розпочинається вiдновлення коштом держбюджету: Ягiдне включене до перелiку постраждалих населених пунктiв, якi будуть вiдновленi в межах експериментального проекту.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *