Бiженцiв iз Марiуполя поселять у гуртожитках у Запорiжжi та Кропивницькому

Бiженцiв iз Марiуполя поселять у гуртожитках у Запорiжжi та Кропивницькому

Американський Фонд Вiдновлення України (АФУР) завершив розробку концептуальних проєктiв гуртожиткiв для розмiщення бiженцiв iз Марiуполя.

Йдеться про об’єкти у Запорiжжi та Кропивницькому. А саме – про корпус гуртожитку Нацiонального унiверситету “Запорiзька полiтехнiка” та гуртожиток Центральноукраїнського нацiонального технiчного унiверситету у Кропивницькому, якi орендувала адмiнiстрацiя Марiуполя. У вереснi вона пiдписала “Меморандум про спiвпрацю” iз фондом АФУР, повiдомляє Commercial Property.
Згiдно iз заявами мерiї Марiуполя, основною метою є створення комфортних умов для тимчасового проживання переселенцiв з Марiуполя на територiях, якi контролює Україна.
До початку вiйни у цьому мiстi проживало близько 450 тис. людей. Вiйна внесла корегування в життя городян, i багато хто з них опинився у статусi бiженцiв або тимчасово перемiщених осiб. Внаслiдок воєнних дiй у мiстi основна частина жителiв була змушена залишити зруйнованi будинки i роз’їхатися по рiзних мiстах України.
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, над розробкою проєктiв працювала команда американських та українських архiтекторiв. В подальшому команда фонду перейде до наступного етапу їхньої реалiзацiї, а саме до створення проєктної документацiї та отримання дозволiв на проведення робiт. Фiнансування цiєї фази проекту здiйснюватиметься власними ресурсами фонду i коштами, зiбраними завдяки пожертвуванням Португальського iсторичного релiгiйного комплексу Clerigos.
Для виконання будiвельної частини проєкту АФУР планує залучити пожертвування вiд американських корпорацiй.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *